Lokalproduserte grønnsaker

I markedshagen vår dyrker vi et stort utvalg grønnsaker og spiselige blomster. Vi dyrker gjennom hele sesongen og utvalget varierer naturlig fra måned til måned. Vi driver et effektivt og intensivt jordbruk som vil si at vi har flere omganger med vekster i hvert bed hvert år. Når noen vekster er ferdige i bedene, er det andre som får slippe til og benytte plassen videre. Vi dyrker gravefritt, sprøytefritt og benytter stort sett kun økologiske frø. Vi ønsker å bidra til mer lokalprodusert mat og vise at man kan produsere grønnsaker selv i en storby som Oslo. Vi dyrker for hånd og med mye kjærlighet, noe som gjenspeiler seg i den gode kvaliteten og utmerkede smaken på grønnsakene. 

 

 

 

 

Salgskanaler

Vi leverer våre produkter både til privatpersoner og restauranter.

Salgsboden vår er plassert utenfor Startblokkas hovedinngang, i direkte tilknytning til markedshagen. Den fylles jevnlig på med grønnsaker som er klare for salg. Salgsboden er til alle tider selvbetjent med Vipps-betaling, men i åpningstidene er vi så klart tilgjengelige for hjelp eller eventuelt kortbetaling.

I tillegg til salgsbod er det også mulig å få kjøpt grønnsaker fra oss gjennom REKO-ringen Bjerke.  I 2024 ønsker vi å benytte oss av “Dagens” for bestilling og levering til storkjøkken. 

Utvalg

Vi dyrker et stort utvalg grønnsaker gjennom dyrkningssesongen. Vi starter tidlig med oppal av småplanter inne på gartneriet som etterhvert får flytte ut i markedshagen når været tillater det. Noen vekster derimot både tåler og trives best i kjølige temperaturer som kan vokse ute, mens de varmekjære vekstene fortsatt er inne. De tidligste grønnsakene våre er bl.a. reddiker, spinat, ruccola, koriander, diverse salatvekster, sukkererter, neper og gulrøtter. Gjennom sommeren får de mer varmekjære vekstene sin tur og vi produserer mye squash, agurker, tomater, bladgrønnsaker, poteter, diverse løkvekster, gulrøtter, beter, diverse urter og et stort utvalg spiselige blomster som squashblomst, stemor, ringblomst, erteblomster, gressløkblomster med flere. På høsten er det sommervekstenes siste måneder, og de kuldetolerante vekstene fyller bedene igjen for en avling før sesongavslutning. Her kan vi nevne sorter som asiasalat, pak choy, gulrøtter, bladbete, kålvekster, reddiker, koriander, sukkererter og persille.

IMG_7961